A LiB Kft lízingbankok részére dolgozta ki integrált lízingnyilvántartó rendszerét,  a Winlyzt, amely a számos lízingcégnél évek óta megbízhatóan működik. A cég üzleti tevékenységével kapcsolatos minden szükséges feladatot ellát, beleértve a cég belső könyvelési rendszerét is. 

Cégünk által készített back office rendszer alapváltozata több mint tíz évvel ezelőtt készült el. A rendszer, eredeti megrendelő partnerünk szakmai támogatásával az évek folyamán fokozatosan nyerte el jelenlegi funkcionalitását.

Időközben számos cég megvásárolta és használja rendszerünket, így ennek mára több verziója létezik.

Minden cég a saját egyedi igényeinek és elvárásainak megfelelő, számára testreszabott rendszert használ, melyet a LiB kft az igényeknek megfelelően folyamatosan tart karban.

Főbb jellemzők

  • Kliens-szerver alapú felépítés - SQL alapú adatbázis-kezelő 
  • Windowsos felülettel rendelkező felhasználóbarát alkalmazás 
  • Teljes átjárhatóság az adatok között 
  • Testre szabott megvalósítás 
  • Dokumentációk, Leírások, Oktatási anyagok 
  • Korszerű fejlesztőeszközök segítségével készült (Microsoft Visual C++ 6.0, PowerDesigner) 

 

Adatbázis hozzáférés

Az adatbázis kezelés egyrészt ODBC felületen keresztül történik, ezért az adatbázis szerver független az alkalmazástól. Másrészt a speciális egyedi igények kielégítésére, lekérdezések gyors végrehajtása érdekében az adatbázis szerveren tárolt eljárásokat és függvényeket is használunk ezek természetesen nem szerver függetlenek.

Az adatbázis nyitott, felépítése, szerkezete dokumentálva átadásra kerül, ezáltal lehetőség van rá, hogy az arra jogosult felhasználók  a megfelelő eszközök birtokában saját maguk állítsanak össze lekérdezéseket, jelentéseket.

Az adatbázis szerver elérése a kliens munkaállomásokról az adatbázis szerver által nyújtott lehetőségektől függ. Jelenleg alkalmazásaink az alábbi PC-s adatbázis szervereken futnak:

  • Oracle
  • MS SQL Server
  • Sybase Adaptive Server Anywhere 

 

Főbb funkciók

Aki lízingtevékenységet végez, annak életét egy csapásra kényelmesebbé teszi a Winlyz rendszer. A banki információs és ügyviteli prog­ram egy csomagban, integráltan nyújtja szolgáltatásait.

A fejlesztés során elsődleges cél volt, hogy a program lefedje a megrendelőnél folytatott lízing, részlet, bérlet és más ügyletek teljességét, valamint kielégítse a munka során felmerülő összes sok esetben speciális  igényt. A Winlyz rendszer naprakész adatokat nyújt a gazdálkodó egységek állapotáról, pénzügyi helyzetéről, ezért nélkülözhetetlen segédeszköze a hatékony és lendületes üzleti stratégiának.

A lízingprogram egyes részei között tökéletes az átjárás az eltárolt adatok gyakorlatilag a program minden funkciójából korlátlanul elérhetők. Az egyes funkciók kommunikálnak egymással, így a fáradságos, időigényes adatbevitel a lehető legkönnyebben megoldható, a kezelés hatékonysága pedig jelentősen növelhető.

A rendszer végigkíséri a teljes lízingtevékenységet, a szerződés megkötésétől az utolsó befizetés beérkezéséig. Megvan benne az összes nyilvántartási, ellenőrzési, dokumentálási funkció, amely a lízingelés sikeres lebonyolításához szükséges. Emellett ellátja a gazdálkodó egység főkönyvének naprakész vezetését, tárgyi eszköz nyilvántartását.

A Winlyz képes több, egymástól akár teljesen független gazdasági egység ügyeinek kezelésére, de természetesen lehetőség van ezen egységek közötti átjárásra, kapcsolatteremtésre is.

Lehetőség van devizás ügyletek intézésére is, a rendszer képes a devizaárfolyamok változását követni, a számlákban ezeket érvényesíteni.

A Winlyz képes kapcsolatot tartani számos külső adatforrással: Eurotax, BAR, PEK, Multicash, Electra, Csoportos beszedési megbízások kezelése, stb.

Minden egyes tevékenységhez hozzáférési jogosultság állítható be, így az adatok módosítása csak az arra jogosult felhasználó(k) által lehetséges. Minden adatmódosítás (felvitel, módosítás, törlés) egyértelműen naplózva van.

A Winlyzben az ismétlődően használt adatokat (pl.: az egyes számlák könyvelési adatai) sablonszerűen lehet tárolni, így biztosítható, hogy az adatok egyrészt gyorsan, másrészt hibamentesen kerülnek tárolásra.

A rendszerben lehetőség van az ismétlődő feladatok kötegelt (Bach) feldolgozására (pl.: számlagenerálás, főkönyvi felösszegzés, listák futtatása), ezzel is tehermentesítve az ügyintézőket a monoton és így könnyen elrontható feladatok alól. Ilyenkor a rendszer jobbára éjszaka elvégzi az előre definiált feladatokat.

A Winlyz nagy számú előre elkészített, a felhasználó által paraméterezhető listákkal rendelkezik. Ezek a listák további feldolgozásra könnyedén importálhatók a MS Excel táblázatkezelőbe.